miercuri, 13 februarie 2013

TORT DIPLOMAT

     
       Ingrediente:


  • 500 ml lapte,
  • 5 oua,
  • 250 g zahar,
  • 20 g gelatina praf (2 pliculete),
  • 250 ml frisca lichida,
  • 3 plicuri zahar vanilat,
  • piscoturi,
  • fructe,la alegere: 2 banane,2 kiwi, 1 portocala,1 cutie de ananas,struguri.
       Se separa galbenusurile de albusuri,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,se adauga laptele cald,se amesteca bine si se pun la bain-marie,mestecand continuu.Se lasa in jur de 15 minute cand compozitia se ingroasa cat sa imbrace lingura.Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa conform instructiunilor de pe pachet si se amesteca cu compozitia calda de lapte si galbenusuri.Se lasa deoparte la racit.Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat si se incorporeaza la crema cand aceasta este rece.In acest timp se pregateste tava de 20 cm diametru,pentru a iesi putin mai inalt dar se poate folosi si tava rotunda de 26 cm diametru,se imbraca in folie de plastic,transparenta,se aseaza fructele taiate ,se toarna jumatate din compozitie,se aseaza iar fructe si ,la final cealalta jumatate de crema.Piscoturile se pun deasupra in asa fel incat sa acopere complet suprafata.
         Eu inlocuiesc foarte des piscoturile cu un blat de tort,pandispan,facut din 2 oua in aceeasi tava in care se monteaza tortul.
         Se lasa la frigider peste noapte sau cel putin 3 ore pana se incheaga bine, se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca batuta.
          Eu folosesc la acest tort mai mult fructe dulci,fara prea multe citrice si daca nu suntem buni prieteni cu frisca se poate lasa si neornat.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu