sâmbătă, 22 februarie 2014

PANDISPAN-RETETA DE BAZA



          Ingrediente:


  • 5 oua,
  • 6 linguri pline de zahar,
  • 6 linguri de faina,
  • 5 linguri de ulei,
  • un praf de sare,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura cacao neagra.
       Sunt ingredinte pentru o tava mare de cozonac sau o tava rotunda de tort cu diametru de 20 cm care se unge cu unt si se presara cu faina sau se foloseste hartie de copt.
       Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu praful de sare si jumatate din cantitatea de zahar pana devine o bezea tare.Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat si restul de zahar tos pana se albesc, se adauga uleiul si se omogenizeaza. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in amestecul de galbenusuri,dupa care se adauga si bezeaua putin cate putin pana se omogenizeaza.In cazul in care se vrea un pandispan in 2 culori,se separa cateva linguri de compozitie care se amesteca cu praful de cacao si dupa ce compozitia a fost pusa in tava de copt se adauga si compozitia cu cacao.Ne folosim de o furculita pentru o intercala prin compozitia galbena.
       Se coace la foc mic in jur de 30-40 de minute in fuctie de cuptor.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu